Genomineerden Broos van Erp-prijs:Catawiki, Mimic Media, Serious Toys en Greetinq

Elsbeth Eilander, redactie | 6 april 2010, 12:03

De genomineerden van de Broos van Erp Prijs 2010, een prijs voor de innovatiefste technostarters, zijn bekend: Catawiki, Mimic Media, Serious Toys en Greetinq.

De Broos van Erp Prijs is een geldprijs van €25.000 die jaarlijks door het Ministerie van Economische Zaken wordt uitgereikt aan jonge bedrijven die een innovatief product op het gebied van nieuwe media hebben ontwikkeld.

Het in Groningen gevestigde heeft een catalogus voor en door verzamelaars ontwikkeld. Catawiki werkt net als Wikipedia: iedereen kan de catalogus aanvullen. Ook kun je er gratis je verzameling in bijhouden, een eigen verzamelshop beginnen en in contact komen met medeverzamelaars.

uit Amsterdam ontwikkelt en verkoopt virtuele paskamers. Via MimicMe bieden online retailers van kleding hun klanten de mogelijkheid te laten zien hoe de kleding staat, door dit te combineren met een persoonlijk virtueel model.

uit Den Bosch ontwikkelt interactieve, elektronische leermiddelen die gebruik maken van tastbare speel- en oefenobjecten. Hierbij staat een unieke combinatie van persoonlijke ontwikkeling en plezier centraal.

De vierde genomineerde is uit Delft, ontwikkelaar en aanbieder van innovatieve voicemaildiensten. Zij leveren hun diensten aan telecomoperators en eindgebruikers.

Uit ruim 50 inzendingen sprongen deze vier er duidelijk uit, aldus de vakjury. De genomineerden stellen zich vanmiddag voor, op het Nationaal ICT Event in Media Plaza te Utrecht. Wie uiteindelijk wint, wordt duidelijk op de Nationale ICT Awards op 21 april a.s. in de Nieuwe Kerk te Den Haag.

Vorig jaar won de prijs (toen nog 50.000 euro waard), met een uitvinding waarmee mensen via hun badge met elkaar in contact worden gebracht, op basis van overeenkomende interesses.

In 2008 was de winnaar. I-wood ontwikkelde een mobiel banneringconcept dat het mogelijk maakt om op mobiele telefoons banner-reclame te maken op het hoofdscherm.

Over de auteur

Elsbeth Eilander
Adjunct-hoofdredacteur Adfo Groep-redactie Lees meer over Elsbeth Eilander

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar