French Connection opent webshop in YouTube

Feli Halve, auteur | 4 oktober 2010, 11:51

Het Engelse modemerk French Connection heeft op YouTube een ‘webshop’ gelanceerd. De (Boutique op Youtube is daarmee bij mijn weten de eerste adverteerder die gebruik maakt van externe anotaties in YouTube. Een concept dat in ieder geval nu al voor veel awareness zorgt. Ben ook erg benieuwd naar de sales. In principe is video en mode natuurlijk een winnende combinatie.

De YouTique (gemaakt door uit Londen) bevat een serie video’s, waarin de in Engeland bekende styliste, Louise Roe laat zien wanneer je wat kan dragen. Wil je een avondje uit, of er goed uit zien op je werk. Louise bespreekt de bijpassende kledingstukken en mogelijke combinaties. Vanuit de video’s kun je doorklikken en het kledingstuk direct bestellen. Uiteraard zijn ook alle opties om de content via social media te volgen en te delen aanwezig.

In onderstaande video legt Louise Roe uit hoe de Youtique werkt.

Het is goed om te zien dat er weer volop geexperimenteerd wordt in online retail. Vorige week had de Bijenkorf haar actie voor de 3 Dwaze Dagen via Social Media en nu is French Connection weer in het nieuws met haar webshop op YouTube. Ben benieuwd wat we nog meer kunnen verwachten. Heb ik nog iets gemist, dan hoor ik het graag

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Internet Retail Online