Deutschland Jägermeister, Holland Weltmeister?

Anton-Jan Thijssen, blogger | 23 juni 2006, 8:45

Marketeers aller landen, verenigt u! Ik heb jullie hulp nodig. Nederland gaat uit zijn dak met de retrowuppie, de perfecte WK-inhaker van 2006. Maar herinnert u zich nog de kreet van het WK in 1974?? Die zou zijn geweest: 'Deutschland Jägermeister, Holland Weltmeister!', althans volgens .

Maar waarom heb ik jullie hulp nodig? De (jonge) mensen die nu voor werken hebben dit ook gehoord en kunnen nergens in de Duitse en Nederlandse archieven iets vinden over deze campagne. En dat terwijl het erg mooi zou zijn om hem als retrocampagne van stal te halen bij een eventuele finale Nederland-Duitsland...

Jägermeister heeft een aantal mensen uitgedaagd deze oorspronkelijke uitingen (spandoek? tv commercial? print? boarding?) op te sporen. De beloning is eeuwige roem en wat flesjes van dat koude spul. Ik heb vorig jaar een klusje gedaan voor ze en mag daarom ook meezoeken. Tot nu toe zonder resultaat. Ik werd geboren in 1974 dus in m'n geheugen graven lukt ook niet. Maar hier op Molblog zijn vast wat oudere marketeers en reclamemensen te vinden. Of zitten die allemaal met hun midlifecrises in Cannes?

De gouden tipgever deelt met mij de eeuwige roem en die twee flessen Jägermeister. Of gewoon een sportdrankje als het geen alcoholliefhebber is.

Ohja, is er nog een stoere mediabureautopman of IP/Ster-bobo die ruimte beschikbaar durft te stellen als de uiting boven water komt en Nederland - Duitsland echt de finale wordt?

Over de auteur

Reacties op dit artikel (13)

Comment author avatar
Avatar

(23 juni 2006, 10:21)
deutSchland verenigT u.
-----
Avatar

Jurryt van de Vooren

(23 juni 2006, 16:18)
Ik weet het! Even zoeken on-line en klaar. Ik zal het zo op mijn eigen log zetten. Hier (http://sportgeschiedenis.web-log.nl/) dus. Ik wil alleen geen gratis drankjes, en eeuwige roem kan ik als freelancer ook niet van leven. Dus die rerto-campagne wordt dan iets duurder...
Avatar

(23 juni 2006, 10:26)
@ bor de wolf: Dat staat er toch? ;-)
Sorry, dom foutje, een taalliefhebber als ik zou beter z'n stukjes moeten nalezen....

Maar help je me ook aan de gouden tip?
Avatar

(23 juni 2006, 17:22)
Ga naar http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/p/pwc/1974.html en kies "Video highlights" voor nog meer beelden met reclame langs de kant (betere kwaliteit ook). In de finale is duidelijk een bord te zien vlak voor het einde van de wedstrijd als een Duitser in het strafschopgebied neer wordt gehaald.
Avatar

(23 juni 2006, 17:54)
Waarom beloven ze bij jou de goudentipgever twee flessen en bij mij maar één? Waar blijft er hier een fles van dat spul aan het gewei hangen???
Avatar

Jeroen

(23 juni 2006, 17:24)
De eeuwige roem (ijskoud natuurlijk) is welkom op bovenstaand adres...
Avatar

(23 juni 2006, 18:11)
Oh...ik zie het al, het is al twee dagen later, de prijs gaat omhoog na de wedstrijd van woensdagavond ;-)
Avatar

Jurryt van de Vooren

(23 juni 2006, 20:08)
Haha! Daar gaat mijn premie. Ik heb trouwens nog wel iets anders gevonden, maar goed.
Avatar

(23 juni 2006, 20:12)
Ik ook!!!
Jägermeister was de allereerste shirtsponsor in het Duitse betaalde voetbal, dit deed nogal veel stof opwaaien...in 1974, zie daar de aanleiding tot het ontstaan van de (volks)kreet. Commercie was nog nieuw ..
Bron: o.a. hier: http://web.ard.de/special/helden1954/pages/2493.php?ch=4
Avatar

(26 juni 2006, 11:09)
Ik ga Jagermeister voorstellen om er "Holland Jagermeister, Deutschland Weltmeister" van te maken. Omzettechnisch ook veel interessanter...

Bedankt voor jullie redacties, de beloning zal zijn weg vinden.