Concerten voor young professionals

Joost Hammann, auteur | 25 september 2009, 12:19

Het Concertgebouw in Amsterdamse komt met een intersessant nieuw label. =ca29&7eb0-historyIndex=0&cee1-historyIndex=1" title="Tracks ">Tracks is een serie concerten die aansluiten bij de levensstijl van young professionals! Je werkt hard, hebt een druk sociaal leven, en je komt nu niet of nauwelijks in het Concertgebouw. Maar je houdt wel van mooie, bijzondere muziek, en je bent ‘in’ voor nieuwe dingen, voor verrijking van je leven, en voor een bijzondere ambiance, waar je mensen ontmoet bij wie je je prettig voelt.

Het eerste wat Tracks biedt is Short concerts. De short concerts van Tracks zijn apart geprogrammeerde klassieke concerten die om 21 uur beginnen en een uur duren. Men kan genieten van klassieke muziek die wordt uitgevoerd door topmusici. De muzikanten begrijpen deze doelgroep goed omdat ze er naar eigen zeggen zelf ook midden in zitten. Zij zullen de muziek niet alleen ten gehore brengen, maar ook vertellen wat hen drijft en waarom ze de muziek van die avond uitvoeren. Na een uur muziek wordt elk Short Concert afgesloten met borrel. Donderdag 1 oktober gaan de Short Concerts van Tracks in première.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Daan Remarque

(27 september 2009, 21:58)
interessante formule, want het inzicht in de doelgroep is heel herkenbaar! Latere aanvangstijd, kortere concerten en uitleg bij de muziek stonden ook op mijn verlanglijstje. Op de site blijkt de invulling muzikaal zeer avontuurlijk, BIM-huis achtig, bijvoorbeeld: 'een cutting edge samenspel tussen barok, tape en videoprojectie' en 'geluidskunstenaar Ivo Bol' die 'electronica' speelt. Er wordt verder geen enkele componistennaam genoemd, behalve 'Jacob TV'. Misschien ben ik een barbaar, maar ik ken hem niet. Ik denk dat young professionals met belangstelling voor klassieke muziek in het Concertgebouw in dat uurtje graag een mooi stukje kamermuziek 'tussen Bach en Berioz' zouden willen horen. Is de gedachtegang soms geweest: experimentele concertvorm, dus dan ook maar experimentele muziek?

Gerelateerde items Concertgebouw Muziek Evenement