Aldi komt met eigen smartphonemerk: de Wolfgang

Elsbeth Eilander, redactie | 16 februari 2012, 10:30

Aldi introduceert drie verschillende simlockvrije telefoons, onder het .

Als eerste komt er een social media messenger phone die 49,99 euro gaat kosten, en is voorzien van een qwerty toetsenbord en een dual sim-slot. Voor laptops verkoopt Aldi een USB-stick waarmee je mobiel kunt internetten en kunt bellen.

De apparaten worden geleverd door het Nederlandse bedrijf Ambiance Technology, die de spullen weer uit Azië haalt.

Eric Schouten, ceo van Ambiance Technology: ‘Leuk aan de nieuwe telefoons is de dual sim-mogelijkheid. Met twee simkaarten kun je bijvoorbeeld een voordelige bellenbundel nemen bij de ene provider en een internetbundel bij de andere. Of je kunt je zakelijke- en privénummer in één apparaat combineren.’

De webstick is nu al verkrijgbaar en de qwerty telefoon is vanaf 22 februari te koop bij de Aldi-filialen. Aldi verkocht al prepaid telefonie en internet (Aldi Talk), via het netwerk van KPN.

Later dit jaar zullen er nog twee dual sim-telefoons aan het assortiment worden toegevoegd: een Androidtoestel met een groot 4.3” scherm, en een Android met een 2.8” scherm.

Wolfgang... ach waarom ook niet? Maar... hoe zien ze er dan uit? Zo dus:

Schouten:’De verkoopprijs voor de 4.3” smartphone zal ver onder de 200 euro liggen. Met de 2.8” versie hopen we via Aldi de eerste volwaardige smartphone onder de 100 euro op de markt te kunnen brengen.'

Over de auteur

Elsbeth Eilander
Adjunct-hoofdredacteur Adfo Groep-redactie Lees meer over Elsbeth Eilander

Reacties op dit artikel (6)

Comment author avatar
Avatar

Webmaster Adfo Groep

(16 februari 2012, 11:06)
Welk werk van Mozart is de ringtone?
Avatar

paul

(17 februari 2012, 10:22)
Het design is iig beter dan de naam. Wolfgang, hoe verzin je het.

grt Paul
[url=http://www.alphasolutions.nl]Online marketing bureau[/url] Alpha
Avatar

Erik

(17 februari 2012, 11:35)
De naam is inderdaad minder chique, maar ach. Aldi is en blijft Duits en als de kwaliteit "grundlich" is dan is het zeker een mooie aanbieding. Ik moet zeggen dat ik de telefoontjes er wel netjes uit vind zien.
grt,
[url=http://www.master-mind.nl]Erik[/url]
Avatar

sando

(18 februari 2012, 11:27)
Waarom staat die F in spiegelbeeld???? Lijkt verdacht veel op die van Facebook. Hebben ze meteen de eerste rechtszaak aan hun broek.
Avatar

Margje

(21 april 2012, 8:51)
Vanmorgen geprobeerd de smartphone te bemachtigen. 5 minuten na openingstijd was alles al op. De meeste filialen hebben maar 2 of 3 stuks geleverd gekregen. Heel slecht van Aldi om zo'n produkt in de folder te zeggen en dan nagenoeg niets te leveren...
Avatar

John Jagerman

(21 april 2012, 10:36)
Was om 7.55 uur bij Aldi te Hilversum, hebben maar 6 exemplaren ontvangen dus greep ik mis, ben geweest in Baarn-Den Dolder-Bilthoven-Utrecht en Maarssen maar was kompleet uitverkocht Dit is balen als een stekker.

Gerelateerde items Aldi Smartphone