Accenture Innovation Awards Top 10 – Best Entertainment

Pieter Paul van Oerle, blogger | 20 september 2012, 17:35

In totaal hebben we dit jaar ongeveer 550 inzendingen ontvangen voor de Communications, Media & Technology-industrie (CMT). Daarvan heeft de jury nu vijftig concepten genomineerd voor de Blauwe Tulp, verdeeld over vijf categorieën. Vandaag deel ik, op alfabetische volgorde, de top 10 van de categorie Best Entertainment met je.

Ga er maar aan staan – de jury (zie onder) kreeg alle 550 CMT-inzendingen onder ogen. Daaruit selecteerden ze de tien toppers van de categorie Best Entertainment. De andere vier categorieën zijn Best Information, Best Communication, Best E-commerce en Best New Technology. Over die vier categorieën meer in de komende dagen…

Top 10 Best Entertainment

: non-profitwebsite waar filmmakers en filmliefhebbers elkaar treffen
: ‘we have a licence to heal’
: het nieuwe Nederlandse film- en tv-platform
: breid je iPad uit met een aanrakingsgevoelig spelbord
: goud van oud bordspellen spelen op de iPad
: breng al je favoriete multimedia samen
: feestbeesten delen hun avond stappen
: serieus een leuke match
: het beste van onlnie-tv
: reisgids voor realtime-aanbevelingen van vrienden en trendsetters

Je ziet: de concepten lopen zeer uiteen: van website tot app om televisie te kijken. Even een korte introductie van deze tien kanshebbers die winnaar kunnen worden van de Accenture Innovation Awards 2012. Wat kenmerkt deze top 10? En hoe werken de concepten?

Steun uit de massa halen
Zowel alsmaken gebruik van crowdfunding. CineCrowd is een onlineplatform waar filmmakers via ‘de massa’ de financiering voor hun film rond kunnen krijgen. EU1 brengt makers van televisie en film in contact met het publiek om steun te krijgen voor hun nieuwe projecten. Deze steun bestaat uit crowdfunding, likes of sponsoring.

Zijn de bordspellen terug?
Het klassieke bordspel is bezig aan een comeback, zo lijkt het – aangevuld met moderne media. We zien twee concepten die het bordspelgevoel terugbrengen. combineert bordspel en tablet: twee aanrakingsgevoelige zijden communiceren met een iPad. levert intelligente pionnen die via apps met de iPad contact hebben zodat traditionele spellen als ganzenbord, Snakes and ladders en airhockey een nieuwe dimensie krijgen. ontwikkelt computergames die mensen helpen bij de revalidatie van een verwonding of een ziekte.

Bepaal wat je kijkt
Twee concepten die zich richten op het aanbod van televisie, film en multimedia zijn MeeChannel en WappZapp. is een online-aggregatiedienst voor multimedia en daarnaast biedt het gratis muziek-, video- en tv-kanalen. is een app voor iPhone en iPad die orde schept in de grote hoeveelheid onlineprogramma`s en -video`s. Daarnaast maakt de app een slimme persoonlijke selectie van video`s.

Social media-concepten
Social media vergemakkelijken contact met anderen. is een app waarmee je je stapavond deelt met vrienden. Als je een foto maakt, wordt de omgeving, locatie en muziek geanalyseerd, die kun je vervolgens delen. : een Nederlandse datingsite die gebouwd is met hulp van de doelgroep. Singles kunnen op hun profiel persoonlijke video`s, interessegebieden en foto`s plaatsen waardoor elk profiel uniek is. Reisgids doet aanbevelingen op basis van je persoonlijke netwerk en trendsetters die je volgt.

De juryleden van Best Entertainment
De top 10 van Best Entertainment gaat, net als de andere vier categorieën van Communication, Media & Technology, de strijd aan: volgende week donderdag op de jurybijeenkomst de strijd aan. De inzet is een plek in de finale op het Innovation Event op 8 oktober. Elk concept krijgt de kans de jury te overtuigen met een livepitch. In de jury zitten investeerders, ondernemers, bloggers en vertegenwoordigers van grote bedrijven uit de sector. Een interessant publiek voor nieuwe concepten…

Bovenste rij v.l.n.r.
- , Emerging Business Manager @ Microsoft
- Nicolas Eglau, Head of Mergers & Acquisitions @ RTL
- , Senior Manager @ Accenture
- , Partner @ Accenture
- , Senior Advisor @ RTL

Onderste rij v.l.n.r.
- , Bestuurslid @ TSOC
- , Co-founder @ The Next Web
- , Director Marketing Solutions Benelux @ Linkedin
- , Investor Director @ Sanoma Ventures
- , Executive Director @ Van den Ende & Deitmeijers
- , Founder @ Roamler
- @ Accenture

Heb je al een duidelijke favoriet? Laat het me weten in de reacties hieronder, of .

Over de auteur

Pieter Paul van Oerle
Adviseur – Accenture Digital Lees meer over Pieter Paul van Oerle

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Colin Ellis

(24 september 2012, 11:36)
Voor meer info over WappZapp.tv, de populairste entertainment-app van Nederland, kijk je op [url verwijderd door redactie]

Gerelateerde items Accenture Innovation Awards Innovatie