Insights & Trends

Zet je schrap voor 6 miljoen Chinese toeristen

Redactie | 11 september 2017, 9:57

Want zoveel gaan er wereldwijd op pad vanaf 1 oktober. Maar hun bestemmingen variëren steeds vaker.

China maakt zich op voor de nationale vakantieperiode. 650 miljoen Chinezen gaan vanaf 1 oktober op vakantie, en daarvan hebben zes miljoen Chinese toeristen een trip gepland over de grens.

China’s nationale vakantieperiode duurt officeel een week. Ctrip, een reisorganisatie in Shanghai, noteerde de volgende trends:

  • Dankzij populaire tv-series als Game of Thrones kiezen meer Chinezen voor bestemmingen als Kroatië (met een groei van maar liefst 300 procent), IJsland, Spanje en Noord-Ierland. Allemaal plekken waar de HBO-serie is opgenomen.
  • De vorm van de vakantie varieert ook steeds vaker: van cruises en safari’s tot casino-tripjes en sportieve vakanties. Of medische vakanties, zoals een weekje plastische chirurgie.
  • Steeds meer Chinezen maken kennis met huizenruil.
  • Chinezen verlengen hun vakantie ook steeds vaker. De nationale vakantieperiode duurt van 1 tot en met 8 oktober, maar een kwart van de klanten van Ctrip kiest voor een vakantie tot 10 dagen. En dat is een stijging van 140 procent ten opzichte van vorig jaar. 13 procent kiest voor nog een langere vakantie, een stijging van 300 procent.

De traditionele vakanties – een trip door de VS of Japan, of 15 Europese landen in 10 dagen- zijn dus niet langer favoriet.  Chinezen kiezen er steeds vaker voor om langer in 1 land door te brengen, voor een betere ervaring.

Bronnen: China Daily, Warc

Channels: Insights & Trends

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items chinese toeristen Consumer Insights

Meer in channel Insights & Trends

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers