Product & Design

Lipton Ice Tea Sparkling bevat nu ook minder suiker

Redactie | 14 maart 2017, 14:40

Alle Lipton Ice Tea-producten zijn volgens Unilever nu laag in calorieën.

Vanaf deze week bevat Lipton Ice Tea Sparkling volgens Unilever ‘45 procent minder suiker dan de meest gedronken frisdranken in Nederland’.

Met de suikerverlaging in de populairste variant van het product, verdwijnen er ‘in de Benelux op jaarbasis in totaal ruim 700 miljoen suikerklontjes uit de frisdrank’.

Speerpunt

Het ontwikkelen van producten met minder suiker is een belangrijk speerpunt binnen het Unilever Sustainable Living Plan waarin onder meer scherpe doelen zijn geformuleerd om de hoeveelheid zout, verzadigd vet, calorieën én suiker te verlagen.

Huidige tijdsgeest

Karel Vandamme, Director Refreshment Unilever Benelux:  ‘Hiermee zijn alle Lipton Ice Tea-producten nu laag in calorieën. Dat past in de huidige tijdsgeest en bovendien binnen Unilever's doel om de nutritionele samenstelling van de producten te verbeteren.’

Door de verlaging van 8 gram naar 4,5 gram suiker per 100ml in de Lipton Ice Tea Sparkling, bevat elke variant nu maximaal 20kcal per 100ml.

haalde Sprite met suiker al uit de handel en lanceert deze week frisdrank met minder suiker,

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Avatar

RRR

(24 maart 2017, 16:29)

SMAAK is totaal anders nu door die stevia. Dit is niet meer de originele icetea zoals we hem altijd gekend hebben... in elk geval 1 klant minder!

Gerelateerde items Unilever

Meer in channel Product & Design

Volg ons


Whitepapers
Populaire blogs
Adfo Events