Merk & Strategie

Jumbo lanceert winkelconcept Foodmarkt City by Jumbo

Redactie | 24 mei 2017, 10:00

Naar de supermarkt voor een vers bereide maaltijd.

Jumbo opende deze week in Groningen de eerste Foodmarkt City by Jumbo. Een nieuw gemakswinkelconcept waarin dagverse, huisgemaakte maaltijden en producten centraal staan. Ook voor de snelle boodschap is Foodmarkt City by Jumbo geschikt. In dit nieuwe concept combineert Jumbo elementen van de Jumbo-winkels, Foodmarkt én van restaurantketen La Place. Dit jaar nog krijgt de nieuwe winkel aan de Oude Ebbingestraat in Groningen navolging in andere grote Nederlandse steden.

Supermarkt en foodhoreca
‘Foodmarkt City by Jumbo speelt in op de wensen van klanten in de binnenstad’, vertelt Colette Cloosterman-van Eerd, lid van de Raad van Bestuur en als cco verantwoordelijk voor formule en innovatie. ‘De traditionele scheiding tussen supermarkten en foodhoreca is aan het verdwijnen, met name in de binnenstad. Verschillende klantstromen komen daar samen: werken, wonen, winkelen en studeren. Dit leidt tot een ander koopgedrag, met meer nadruk op gemak, snelheid, gezondheid en prijs.'

Vers
Foodmarkt City by Jumbo bereidt ter plekke verse maaltijden die overeenstemmen met de eetmomenten van de dag. Zo kunnen klanten in de ochtend terecht voor een vers ontbijt en ’s middags krijgen klanten een ter plekke bereidde lunch. Later op de dag staan verschillende avondmaaltijden centraal. Deze gerechten, maar ook de pizza’s, sushi, broodjes, soepen en sappen, zijn met verse producten in eigen keuken en bakkerij bereid volgens recepturen van La Place en Jumbo Foodmarkt. Klanten kunnen de maaltijden ter plekke nuttigen in het Foodcafé of meenemen voor onderweg of thuis.

Nieuwe producten
Jumbo grijpt de opening van Foodmarkt City by Jumbo aan om een compleet nieuwe productlijn te introduceren. Het gaat bijvoorbeeld om vers belegde broodjes en wraps, verse koudgeperste sappen, lunchsalades, diverse huisgemaakte verse broden en banketproducten. Ook komt Jumbo met diverse éénpersoonsmaaltijden en maaltijdsalades. Inclusief de versbereide maaltijden uit eigen keuken worden zo ruim vijfhonderd nieuwe producten aan het Jumbo-assortiment toegevoegd. Een deel daarvan zal later ook verkrijgbaar zijn bij ongeveer twintig bestaande Jumbo-winkels.

Foodmarkt City-app
Speciaal voor Foodmarkt City by Jumbo lanceert Jumbo de Foodmarkt City-app voor smartphones. Met deze app kunnen klanten gemakkelijk en snel een maaltijd bestellen en laten bezorgen op een locatie naar keuze. Na het invoeren van enkele voorkeuren krijgen gebruikers van de app ook aanbiedingen op maat. De bezorgservice via de app is enkel nog van toepassing voor Foodmark City by Jumbo in Groningen. Jumbo bekijkt de mogelijkheid om de app ook in te zetten voor toekomstig te openen winkels en de bestaande Foodmarkten.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (5)

Comment author avatar
Avatar

Hans Veenman

(25 mei 2017, 13:16)
Las ergens dat je bij die Foodmarkt City niet eens met contant geld kunt betalen. Dat wordt lastig, want ik heb zelden een bankpas bij me. Bij Foodmarkt City zullen ze me dus niet zien.
Wat een stupide marketing!!
Avatar

Erwin Schieven

(26 mei 2017, 16:15)
http://www.erwinschieven.nl
Hans, alleen digitaal betalen is steeds gebruikelijker. Veiliger voor de winkels, past bij de tijdgeest en er zijn meer mensen met een bankpas dan met contact geld op zak.
Avatar

Anonymous

(27 mei 2017, 7:11)
Ja, en zo schuiven bedrijven hun veiligheidsproblemen af op de consument. Ik heb het trouwens al een paar keer meegemaakt dat vanwege storing betalen met PIN onmogelijk was, maar dat met gewoon geld betalen wel kon. Verder is er het privacy-aspect. Met gewoon geld betalen, doe je anoniem. Met pinnen wordt informatie over je koopgedrag vastgelegd waar onder meer slinkse adverteerders misbruik van maken. De mogelijkheid van contant betalen weglaten is pure nalatigheid van Jumbo. Het roept onwillekeurig de vraag op wat ze nog meer vergeten zijn.
Avatar

instagram video downloader

(10 juli 2017, 5:13)
Such a very useful article. Very interesting to read this article.I would like to thank you for the efforts you had made for writing this awesome article https://downagram.com/
Avatar

usps tracking

(22 september 2017, 10:50)
Your article reflects the issue people are concerned about. The article provides timely information that reflects multi-dimensional views from multiple perspectives. I look forward to reading quality articles that contain timely information from you.

http://uspstrackingmap.com/

Gerelateerde items Jumbo Foodmarkt City by Jumbo

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Populaire blogs

Adfo Events