Een tostifabriek in Amsterdam

Kari-Anne Fygi, redactie | 13 februari 2013, 8:52

Er wordt een ‘’ gebouwd bij de Van Gendthallen in Amsterdam.

Het is een onderdeel van de tijdelijke stad van , een zelfgebouwde stad waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe manieren van bouwen, groeien, maken en energie opwekken.
De Tostifabriek is een levende installatie over het wonder dat vooraf gaat aan het voedsel op je bord.

In de Tostifabriek zullen de iniatiefnemers, verschillende creatieven samen met de bezoekers uitzoeken of een tosti echt zo simpel is. Er wordt een graanveld aangelegd, twee varkens en twee koeien houden en in een periode van acht maanden worden alle tosti-ingrediënten van begin tot eind zelf produceren.

‘Eind februari wordt het graan gezaaid en terwijl de koeien elke dag melk geven, groeien de biggetjes op tot vette varkens. Eind september oogsten we dan de eerste tosti. Een tosti waarvan iedereen heeft kunnen aanschouwen hoe ontzettend veel kennis, tijd en energie er in een tosti zit. Een tosti gemaakt in de stad, waar de herkomst en productieprocessen van voedsel meestal onzichtbaar zijn. Een tosti uit een fabriek waarin de spanning tussen stad en platteland, tussen industrie en landbouw en tussen milieu, mens, dier en voedsel aan den lijve te ondervinden is.’

Via crowdfunding moet de benodigde 14.750 euro bij elkaar worden verzameld.

Het is een project van .

Over de auteur

Kari-Anne Fygi
Journalist, blogger, eindredacteur van Tijdschrift voor Marketing & Adformatie (Adfo Groep). Lees meer over Kari-Anne Fygi

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Voordekunst Tostifabriek Mediamatic