1%Club maakt kleinste commercial ooit

Elsbeth Eilander, redactie | 7 december 2012, 14:08

Een reclamefilmpje dat zich afspeelt op slechts 1 procent van je beeldscherm.
Film- en reclameregisseur Johan Kramer bedacht en maakte een serie van de kleinste commercials ooit, voor het ontwikkelings- en crowdfundingplatform 1%Club.

Gisteren ging de eerste in premiere. In totaal werden er 7 gemaakt. In 1% van het beeldscherm vragen onder andere Achmed Akkabi, Froukje Jansen en Sergio Hasselbaink aandacht voor 1%CLUB.

Johan Kramer: ‘Het mooie is dat we echt visueel hebben kunnen maken dat 1% daadwerkelijk een verschil maakt’.

Anna Chojnacka, oprichter van 1%CLUB vult aan: ‘We hebben gekozen voor een richtlijn van 1%, omdat je met een kleine bijdrage een groot verschil kunt maken. Zeker als we het met z’n allen tegelijk doen.’

Week van Nieuwe Rijken
De serie commercials is de introductie van 1%Club aan het grote publiek en wordt gebruikt ter promotie van de campagne van 1%Club, die loopt van 7 tot en met 14 december: de ‘Week van de Nieuwe Rijken’.

Het idee hierachter is dat als je 1% kunt delen, je pas écht rijk bent.

Johan Kramer, die begin van dit jaar een nieuw bureau opzette met de naam The Very Small Office, maakte de commercial belangeloos. Het Amsterdamse film productiebedrijf 100% Halal maakte de commercials.

Het idee achter de 1%Club is dat mensen in ontwikkelingslanden hun ideeën om hun leefomgeving te verbeteren, zélf op het platform kunnen zetten en direct in contact staan met donateurs. De website maakt gebruik van crowdfunding: de 1% slaat op 1% van je tijd, geld of kennis besteden aan een goed doel.

1%Club bestaat sinds 2008 en is gevestigd in Amsterdam. Via de website, www.1procentclub.nl, hebben inmiddels meer dan 300 projecten baat gehad bij crowdfunding, et de hulmp van 12.000 mensen. Vorige maand kreeg de website een ton van de Bill & Melinda Gates Foundation om het platform verder te ontwikkelen.

Over de auteur

Elsbeth Eilander
Chef Tijdschrift voor Marketing / Intelligence Adfo Groep Lees meer over Elsbeth Eilander

Reacties op dit artikel (0)

Gerelateerde items 1%club 24-Uurs Actie